De kracht van sondevoeding op natuurlijke basis

Bij gebruik van sondevoeding komen verschillende klachten regelmatig voor, zowel bij kinderen als volwassenen, in uiteenlopende zorgomgevingen. Diëtisten spelen in de opvolging hiervan een belangrijke rol. Wanneer klachten aanhouden zijn er een aantal mogelijkheden om te overwegen, één daarvan is het overstappen naar een andere sondevoeding. Bijvoorbeeld een sondevoeding op basis van natuurlijke ingrediënten. Maar waar wordt dit op gebaseerd?

Een Canadees onderzoek uit 2017, uitgevoerd door Cindy Steel MSc RD en Heather Wile MA RD, laat zien dat diëtisten gericht kijken naar de samenstelling en eigenschappen van voeding om klachten als misselijkheid, reflux en diarree te verminderen. Eén van de factoren die steeds vaker wordt meegewogen? Het gebruik van ingrediënten van echte voeding in sondevoeding.

Bekijk het onderzoek 'Dietitian’s approach to managing enteral nutrition intolerance when a formula change is indicated: A clinical practice survey':https://aspenjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ncp.11069

Op onze pagina 'Wetenschappelijke literatuur' vind je bronnen van meerdere onderzoeken die de werking en toepasbaarheid van sondevoedingen op basis van natuurlijke ingrediënten ondersteunen.

Terug naar overzicht